Midnight Sun Sailing
ENG FIN SWE RUS

+358 2 428 100  |  Kontakta oss

 ↑   ↓ 

Medelhavet

KROATIEN är idag det populäraste alternativet bland våra kunder. Seglingsområdet erbjuder förutom sol, värme och klart vatten hundratals öar, vackra medeltida städer och byar, välutvecklade gästhamnar samt många fina naturvikar. Seglingsavstånden är relativt korta och det finns gott om trevliga restauranger. Utbudet av båtar och starthamnar är som störst i området kring Split men vi erbjuder också båtar från Dubrovnik och Pula. Till samtliga tre destinationer är det enkelt att ta sig med direkt reguljärflyg till rimliga eller t.o.m mycket förmånliga priser (200-350 eur).
 
Det var i GREKLAND som charterbåtsturismen tog fart och seglingsområdena är många. Den Saroniska ögruppen söder om Athen (Poros, Hydra, Spetses) bjuder på lättare segling och korta avstånd. Utgår man från Athen är Kyklanderna (Kea, Kithnos, Myknos, Paros m.fl.) ett populärt mål för de mer erfarna seglarna. Skärgården kring Kos och Rhodos, dit man tar sig med charterflyg, färja eller inrikesflyg från Athen, erbjuder ett stort antal öar med fina vikar och stränder, medeltida städer, fiskebyar, tavernor och omväxlande segling i såväl skyddadande skärgård som på öppet hav. Under sommaren blåser oftast en nordlig vind (8-15m/s), under vår och höst är vindarna lättare och mestadels sydliga.
 
TURKIET med över 300 molnfria dagar per år erbjuder den längsta seglingssäsongen i Medelhavet (april-november). Landskapet är storslaget och längs kusten hittar ni allt från antika städer till moderna marinor och natursköna, skyddade ankringsvikar. I juli och augusti då det är som varmast blåser det också mest, oftast från nordväst. Övriga tider är vindarna lätta och mer växlande, nattetid är det oftast helt stillt. De flesta seglar ut från Göcek eller Marmaris området. Hit tar man sig enklast med charterflyg till Dalaman. Transfertiden till Göcek är ca 30 min, till Marmaris 1,5 h.
 
Övriga destinationer i Medelhavet
 
ITALIEN: Procida utanför Neapel, Tropea i södra Italien, Palermo på Sicilien och Cannigione på Sardinien.
FRANKRIKE: NIce
 
OBS! För att få hyra båt i Medelhavet krävs att man har ett internationellt förarbrev för fritidsbåt, i Kroatien även VHF tillstånd.
 
 
På de flesta destinationerna samarbetar vi med flera charterbolag. Det lönar sig alltid att jämföra priser och välja ett charterbolag som man vet att fungerar bra. Ta kontakt med oss för mera information eller be om en offert! Att boka via oss kostar er ingenting extra - på köpet kan ni få intressanta tips och goda råd.
 
Tel +358 2 478 1100 eller sail(at)sailaround.fi